Beste ouder en jongeren

Onze school is een school met een uitgebreide keuze aan studierichtingen. We geven je graag een kijk op ons aanbod en de waarden waar wij voor staan. Begeleiding van onze leerlingen, hen helpen groeien tot zelfstandige jongeren die een goede studie-inzet hebben en met twee voeten in de wereld staan, zijn maar enkele van onze vele aspecten die wij hoog in het vaandel dragen.

Je bent van harte welkom op onze school.

IMMACULATA DE PANNE - SCHOOL OP MENSENMAAT

5-sterrendagen in Westouter

Op donderdag 3/10 en vrijdag 4/10 verbleven onze vijfdes in het Eksternest in Westouter. Naast het nadenken in groepjes rond relaties en relatiebekwaamheid, werd ook op de Rodeberg een touwenparcours, death-ride en aan teambuilding gedaan. 's Avonds stond de dropping op het programma. We eindigden de 5-sterren met een een kwis, afsluitende gesprekjes en een gezamenlijk slotmoment.

business-plus fix 'out-of-office'

Op woensdag 2/10 gingen de leerlingen van Business-plus fix  voor de eerste keer op onderzoek.  Ze trokken in groepjes naar de Zeelaan en interviewden verschillende mensen. Bedoeling was dat ze onderzochten waarom mensen werken, welke delen van hun job ze graag doen en welke niet.  Met de resultaten van het onderzoek op zak trokken ze terug naar de school waar ze alles samen legden om te ontdekken welke soorten er bestaan en wat het verschil er tussen is. Het was een boeiend en geslaagde ervaring.  De leerlingen van B-plus fix kunnen niet wachten tot ze opnieuw een onderzoek buiten de school mogen doen.