Basisopties 2A

Bij een basisoptie in het tweede leerjaar A hoort altijd een leerplan. Er wordt nu van jou verwacht dat je voldoet aan de leerplandoelstellingen die bij de basisoptie horen. Je leraar ondersteunt je natuurlijk bij elke stap. Een basisoptie is dus niet hetzelfde als een keuzepakket! Bij een basisoptie horen 5 lesuren per week.

In onze school kun je kiezen uit 3 basisopties. We stellen ze graag even aan je voor:

1) Latijn

De basisoptie Latijn bouwt voort op Klassieke talen. Je moet dus wel in het eerste jaar het keuzepakket Klassieke talen gevolgd hebben om de basisoptie Latijn te kunnen volgen.

2) Moderne talen en wetenschappen

In deze basisoptie krijg je 2u moderne talen en 3u wetenschappen. 

Ben je geïnteresseerd in taal, cultuur en wetenschappen, dan is deze basisoptie zeker iets voor jou. 

In de lessen Moderne talen zal je actief bezig zijn met Engels, Frans en Nederlands. Soms zelfs met een andere taal. Je leert je vooral mondeling en schriftelijk goed uitdrukken en op die manier word je ook sociaal vaardiger. 

In de lessen Wetenschappen ga je aan de slag met onderzoeksprojecten in biologie, chemie en fysica. Je wordt vaardig in onderzoekend leren. Je leert zelf ideeën ontwikkelen en je onderzoekt of je ideeën een oplossing zijn voor het onderzoek dat je voert. 

3) STEM - wetenschappen

In deze basisoptie krijg je een natuurwetenschappelijke, technische en wiskunde vorming.  

Ben je geïnteresseerd in natuurwetenschappen, techniek en wiskunde, dan is deze basisoptie iets voor jou. 

Je maakt kennis met de interessegebieden mechatronica, communicatie- en informatietechnologie, levenswetenschappen, constructies en ruimtelijke ontwikkeling.  

Je leert prototypes ontwikkelen op basis van onderzoek van behoeften, vragen en problemen. Op die manier ontwikkel je inzicht in onderzoeks- en ontwerpmethoden. 

 

structuur 2A          leren leren, kiezen en leven